Začínáme, už je to tady

FOOD FETISH YouTube kanál

Konečně můžu říct, “začínáme“. Doladil jsem všechny největší problémy a nyní již mohu slíbil, že vypustím první video. Upřímně musím říct, že mi to trvalo hodně dlouho, ale to vše jen proto, že jsem chtěl, aby to bylo co nejlepší. Jak to nakonec dopadne se uvidí, protože my teprve začínáme.

Proč?

Pokud mě neznáte, tak já se jmenuji Pavel Kratochvíl a již mnoho let pro vás píšu blog Letem gastro světem, který původně vznikl jako můj deníček vaření. Později mě to tak uchvátilo, že jsem se mu začal intenzivněji věnovat. Rád vařím, fotím a také natáčím videa. Proto mi začala v hlavě klíčit myšlenka, že by bylo super do blogu přidávat i nějaká videa. Jenže videa s recepty dělá každý a já chtěl být v něčem jedinečný.

Neustále jsem přemýšlel, čím být originální. Pak mě napadlo, že natáčení videa o jídle, či gastronomii by mohlo být zábavné. Stejně jako to dělali například v pořadu Top Gear nebo The Grand Tour s tématikou motorizmu. Tato myšlenka se mi v hlavě rozvíjela, až jsem se nakonec vrhnul do tohoto projektu.

Kde je kanál Food Fetish?

Kanál Food Fetish vznikl na všem známé platformě YouTube, která je v současné chvíli hlavním a jediným distribučním kanálem všech videí. Ačkoliv jsem slyšel a četl mnoho negativních reakcích na YouTube, hlavně vzhledem k jejich přísným restrikcím, tak mým cílem bude plné dodržování všech pravidel a zákonů. To je pro mě důležité. V tuto chvíli je kanál úplně nový, nicméně já pevně věřím, že v brzké době dosáhneme 100 odběratelů, abych mohl nastavit vlastní adresu URL.

Pokud již nyní víte, že jste fanouškem toho kanálu, prosím dejte odběr, abych já, my, mohli tvořit ten nejlepší obsah. Každému tvůrci udělá největší radost to, že jeho tvorba někoho zajímá a dělá někomu radost. V budoucnu bych moc rád tvořil i podcasty, nicméně u těch si ještě nejsem jist platformou, kterou bych chtěl využívat.

Jak to tedy bude?

Vytýčil jsem si 4 oblasti/kategorie, které bych rád rozvíjel.

  • Krátká videa (#Short) – krátká videa, dotýkající se jedné problematice či tématu. Budou více vzdělávací, plné tipů, vychytávek či postupů. Možná budou někdy i vtipná.
  • Samostatná videa (#Story) – samostatné příběhy, věnované jednomu tématu. Velice často však budou nějak propojena s blogem Letem gastro světem, či jej budou doplňovat.
  • Pořad Food Fetish – tady je inspirace výše zmíněnými pořady jasná. Model pořadu se mi tak moc líbí, že bych jej rád uvedl v život i zde. Vím, bude to hodně náročné, a to nejen časově, ale rozhodně i finančně. Jenže sny by si každý měl plnit. Ačkoliv na projektu v tuto chvíli pracuji sám, mám stejně postižené kamarády a s nimi bych rád natáčel zábavný pořad, obsahující krátké filmy prokládané rádoby studiem. Hlavní zaměření by mělo být na zábavu, ačkoliv výstupem bude vždy nějaká zajímavá či důležitá informace. Rozhodně zde uvidíte i nějaké recepty.
  • Speciály (#Special) – jsou prostě a jednoduše speciální dlouhá videa. Obsahem budou filmy dokumentárního, či reportážního zaměření. Hlavně taková, na která již není prostor v krátkých videích či v pořadu, který nemůže být neúprosně dlouhý. To by nikoho nebavilo.
  • Podcasty (#Podcast) – asi si toho plánuji hodně, ale to jsem už prostě já. Čtvrtou a v tuto chvíli poslední oblastí, které bych se rád věnoval jsou podcasty. Je to nejčerstvější má myšlenka a já pevně doufám, že bude realizovaná. Nicméně nerad bych realizovat podcasty na YouTube jako videa, ale čistě něco na poslech před spaním nebo do auta. Platformu jsem si ještě nezvolil, ale může to být klidně i Spotify.

Já nebo my?

Hned v úvodu říkám, že začínáme. Proč tedy píšu my, když začínám já? Je to jednoduché. Myšlenku na tento kanál nosím v hlavě již dlouho a již dlouho o ní vyprávím svým kamarádům. A mezi nimi jsou i mí kamarádi, které gastrovirus nakazil podobně jako mně. Někdo má průběh lehčí, jiný horší. Očkování na něj neexistuje.

A tak slovo dalo slovo a já mám jejich příslib, že se ke mně přidají. Nemůžu však predikovat, co bude později. Všichni mají své rodiny, stejně jako já, a tak volného času není nazmar. Já stejně věřím, že to vše dopadne dobře a o zajímavý obsah nebude nouze.

Začátek je vždy náročný

Původně jsem si myslel, že prostě začnu natáčet videa, nebudu řešit techniku a technickou kvalitu. Žil jsem v představě, že jde hlavně o kvalitní obsah. Oh, jak jsem se jen mýlil.

Začal jsem studovat, jak by měly videa nejlépe vypadat a začal jsem narážet na základní věci. Správné nastavení techniky, osvětlení, technika zpracování videa a mnoho dalšího. To nejdůležitější jsem se pokusil vyřešit a zbytek už budu muset řešit za pochodu. Má video technika není dokonalá, ale dá se s ní už vcelku dobře začít. Takže to bude těžké, ale možné.

Náročnost natáčení videa v jedné osobě také není peříčko. Příprava, natáčení, vystupování, uklízení. To vše s vědomím, že výsledek uvidím až v počítači, kde se může ukázat, že obraz není ostrý, zvuk je slabý nebo přebuzený. Je to veliká nejistota. Tak či onak, tohle mě teď velice baví a naplňuje.

Ten, kdo se někdy pokusil mluvit souvisle na kameru mi jistě potvrdí, že bez určité zkušenosti to je velice náročné. A s tím se potýkám i já. Jak rychle mluvit, kam se dívat, mluvit souvisle, plynule, ne rychle, ne pomalu. Přiznávám, je to oříšek a vy jistě uvidíte, že s tímto bojuji, ale doufám, že se to zlepší a já se to jednou naučím.

Krátké intro může naznačovat

V tuto chvíli je již první video prakticky hotové a tak než jej budu publikovat, tak zde máte krátké intro, které se stane tzv. “openerem” pro hlavní videa plánovaného pořadu. Myslím, že když budete pozorní, tak z něj dokážete vyčíst, co vás může zde čekat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *