Pěstujeme chilli, den 10. po vysetí

Pěstujeme chilli den 10

Už jste slyšeli o mé sérii o chilli papričkách? Pokud ne, tak jste o hodně přišli, ale ještě to můžete zachránit. Nyní zde přináším další krátké video o pěstování chilli papriček. Desátý den pro mě a vlastně i pro chilli sazenice, byl vcelku kritický. Byl to náš návrat z prodlouženého víkendu v Ostravě. Před odjezdem jsem netušil, jak se bude má pěstební sestava chovat a měl jsem velké obavy, aby substráty nevyschly a sazenice neuhynuly. Proto jsem se rozhodl vypnout topení a ponechat pouze svícení. Ano, cenou za to mělo být mírné zpomalení růstu, ale to riziko úhynu jsem nechtěl podstupovat. Nyní pěstujeme chilli den 10.

Bohužel jsem si v Ostravě uvědomil, že jsem místo topení vypnul osvětlení a topení jsem nechal. 3 dny jsem trnul strachy, co mě bude čekat doma po otevření growboxu.

Nakonec sami vidíte, že vše dopadlo dobře. Substrát nevyschnul, rostlinky neuhynuly. Jen ten třídenní nedostatek světla se podepsal tím, že se sazenice dost vytáhly nahoru a byly nažloutlé. No a jak to probíhalo dál uvidíte jistě v dalším krátkém videu, které zveřejním zanedlouho.

Podstatnější detaily se určitě dozvíte v uceleném videu, které připravuji.

Podpořte nás na Youtube kanále Food Fetish a blogu Letem Gastro Světem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *