Máte rádi chilli? První díl žhavé série #chilli 01

Máte rádi chilli?

Dnes vám přináším první díl letošní série o chilli papričkách. Hlavní otázkou je, zda máte rádi chilli. Ale v tuto chvíli není odpověď podstatná. Já jsem přesvědčen, že když si na konci roku tuto otázku položíme znovu, většina lidí, i těch zarputilých odpůrců nakonec řekne, že vlastně ano.

První díl

Můžete se těšit na úvod celé série. Jedná se o video mluvící hlava, kde se snažím vysvětlit svou motivaci a přilákat i vás, kdo chilli papričkám nevěříte. Také se dozvíte, co můžete v celé sérii očekávat. Tak se nezapomeňte připojit a celou sérii sledovat. Bude to vše ad hoc, nic připraveného, takže pokud mi sazeničky chcípnou hned během klíčení, bude trapas v “přímém” přenosu. Takže to může být vlastně i taková dost komická série.

Máte rádi chilli?

Série Chilli

Série Chilli mě napadla ve chvíli, kdy jsem se začal chystat na klíčení chilli papriček. Jsem si jistý, že to sem na kanál o jídle patří. Vždyť si vypěstujeme vlastní špičkovou surovinu, kterou pak budeme v kuchyni používat. Takže v celé sérii očekávejte jak postupy, jak si zajistit vlastní chilli papričky, tak i kde a co pořídit, a nakonec co s tím. Pálivost máte plně ve svých rukou. Don’t worry, be Hot.

Poprvé před kamerou

Musím říct, že je to poprvé, co takto prezentuji video. Před kamerou mluvím a mluvím. Musím smeknout před všemi, kteří to dělají, protože i když má video nějakých necelých 6 minut, natáčel jsem ho několik hodin. Nejprve nastavení a vyladění scény, tady vlastně světla, expozice a kompozice (byl to “hokus” pokus omyl). A pak začít mluvit a neblábolit. Zapamatovat si text je taky věc neskutečná. No nebudu vám lhát, zapotil jsem se u toho víc, než když jsem jedl svou první miliónovou papričku.

Nicméně nejvíce jsem tomu dal, když jsem popsal silné papričky jejichž pálivost je milión a více za ty, co za sebou mají 9 nul. No jo, prostě inženýr, jak by řekla moje milovaná sestřička. Já vím, že těch nul je 6. To je prostě tréma, přitom se sám považuji za extroverta.

Podpora

Pokud se vám moje práce líbí, budu rád za Vaši podporu na kanálu Food fetish na YouTube. Určitě nezapomeňte dát lajk, odběr a případně zvoneček, aby vám žádné video neuteklo. Mě to rozhodně potěší a podpoří to mou další tvorbu.

Kanál YouTube: https://www.youtube.com/@foodfetishcz

Instagram: https://www.instagram.com/foodfetish.cz/

Facebook: https://www.facebook.com/FoodFetishCZ

Můj blog o jídle a vaření: https://www.letemgastrosvetem.cz

Videa v rámci série #Chilli

Semínka chilli a kde je sehnat

02 Semínka chilli a kde je sehnat #chilli 02

Druhý díl série o chilli papričkách, ve kterém se věnuji tomu, jak můžete semínka chilli papriček získat. Pro znalé, to není nic nového. Pro ty, kdo chtějí začít, snad pár zajímavých rad. Není se čeho obávat, semínka je možné získat velice snadno.

Sázení chilli semínek

03 Sázení chilli semínek není žádná atomová věda #chilli 03

Třetí díl série o chilli papričkách, kde se již věnuji i něčemu praktickému a tím je výsev semínek chilli papriček. I když je to velice snadné, je dobré se vyvarovat některým chybám, a hlavně je důležité, pro dodržet některé věci, které pak zaručí výborný vývoj samotných sazenic.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *