Sázení chilli semínek není žádná atomová věda #chilli 03

Sázení chilli semínek

Sázení chilli semínek není vůbec složité a komplikované, nicméně i zde je možné udělat mnoho chyb. Proto jsem pro vás vytvořil video, kde se budu věnovat tomuto tématu. Součástí je i spousta informací, spojených s klíčením a s metodami, jak můžete semínka klíčit. Pokud se budete držet mých rad, rozhodně máte velkou šanci, že se vám pěstování chilli papriček povede.

Třetí díl

V třetím díle vám ukážu, jak sázet/vysévat chilli semínka, jak to dělám já a jaké techniky jsem si oblíbil. Nicméně se také dozvíte něco o tom, jak jsem pěstoval chilli v minulosti. Takže, na co se můžete těšit?

  • Jak si připravit semínka před vysazením
  • Jaké substráty můžete využít pro klíčení
  • Jaké pomůcky můžete využít při sázení, tj. mini skleník, grow box a podobně
  • Můj nový grow box a jeho vybavení
  • Praktická ukázka výsevu chilli semínek
  • Par důležitých parametrů pro zdárné klíčení, jelikož nejdůležitější je teplota
  • Jak vypadá můj grow box s vysetými semínky

Jak a do čeho sázíte semínky chilli papriček vy? Jaké máte zkušenosti? Podělte se s námi buď zde v komentářích nebo ještě lépe v komentářích přímo pod videem na YouTube.

Sázení chilli semínek

Série Chilli

Série Chilli mě napadla ve chvíli, kdy jsem se začal chystat na klíčení chilli papriček. Jsem si jistý, že to sem na kanál o jídle patří. Vždyť si vypěstujeme vlastní špičkovou surovinu, kterou pak budeme v kuchyni používat. Takže v celé sérii očekávejte jak postupy, jak si zajistit vlastní chilli papričky, tak i kde a co pořídit, a nakonec co s tím. Pálivost máte plně ve svých rukou. Don’t worry, be Hot.

Jak to dělám já?

Chilli papričky již pěstuji mnoho let. Rozhodně nejsem žádný odborník, ale za ta léta jsem nějaké zkušenosti již posbíral. Vyzkoušel jsem několik způsobů pěstování a letos se pokouším o další vylepšení.

  1. V úplném začátku jsem pěstoval v obyčejné zemině a v misce. Vše kryto igelitovým pytlíkem. Sazeničky rychle přerostou prostor, který mají. Špatně se reguluje teplota. Nemluvě o tom, že přesazování semínek je mírně komplikované, jelikož kořeny semínek navzájem prorůstají.
  2. Později jsem si pořídil mini skleníky a jiffy. To bylo významným ulehčením. Mini skleníky se prodávají v mnoha velikostech a tvarech. Lépe se v nich reguluje vlhkost. Můžete v nich mít sazeničky déle. Obecně se v nich hůře reguluje teplota, ale existují i mini skleníky, které mají vytápění. Jiffy nádherně separují jednotlivé sazenice a bezvadně drží vlhkost.
  3. Aktuálně jsem pěstuji v grow boxu s led světlem, podporujícím růst rostlin, s topným kabelem, který udržuje teplotu. I ten nejmenší grow box je dostatečně velký, tudíž budu moci udržet sazenice v regulovaném prostředí mnohem déle a tím pádem jsem zvýšil pravděpodobnost větších přírůstků.

Podpora

Pokud se vám moje práce líbí, budu rád za Vaši podporu na kanálu Food fetish na YouTube. Určitě nezapomeňte dát lajk, odběr a případně zvoneček, aby vám žádné video neuteklo. Mě to rozhodně potěší a podpoří to mou další tvorbu.

Kanál YouTube: https://www.youtube.com/@foodfetishcz

Instagram: https://www.instagram.com/foodfetish.cz/

Facebook: https://www.facebook.com/FoodFetishCZ

Můj blog o jídle a vaření: https://www.letemgastrosvetem.cz

Videa v rámci série #Chilli

Máte rádi chilli?

01 Máte rádi chilli? První díl žhavé série #chilli 01

První díl série o chilli papričkách. Prvotní kladenou otázkou je, zda máte rádi chilli. Nicméně i když je vaše odpověď, že ne, tak to vůbec nevadí, protože já se postarám o to, že na konci série bude ano.

Semínka chilli a kde je sehnat

02 Semínka chilli a kde je sehnat #chilli 02

Druhý díl série o chilli papričkách, ve kterém se věnuji tomu, jak můžete semínka chilli papriček získat. Pro znalé, to není nic nového. Pro ty, kdo chtějí začít, snad pár zajímavých rad. Není se čeho obávat, semínka je možné získat velice snadno.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *