Semínka chilli a kde je sehnat #chilli 02

Semínka chilli a kde je sehnat

Konečně tady pro vás mám další díl série o chilli papričkách. Nyní se budu zabývat otázkou, kde sehnat semínka chilli papriček, abyste si mohli vypěstovat své vlastní chilli papričky. Samozřejmě není nutné si pěstovat vlastní papričky, ale ta radost je pak o mnoho větší. Navíc pak nemusíte pro chilli papričky nikam chodit, prostě je máte doma.

Druhý díl

Druhý díl série se již zabývá konkrétním tématem. Tím je, kde si můžete obstarat semínka chilli papriček. Někomu se může zdát, že to je něco složitého, ale není to tak. Semínka si můžete koupit v mnoha různých obchodech nebo si je můžete obstarat přes známé.

  • Semínka od známého, kamaráda, který již papričky pěstuje a má semínka navíc doma
  • Semínka z koupených papriček
  • Semínka z běžných obchodů se zahrádkářským sortimentem, či v hobby marketu
  • Semínka ze specializovaných obchodů na chilli

A kde sháníte semínka vy? A jak jste spokojeni?

Semínka chilli a kde je sehnat

Série Chilli

Série Chilli mě napadla ve chvíli, kdy jsem se začal chystat na klíčení chilli papriček. Jsem si jistý, že to sem na kanál o jídle patří. Vždyť si vypěstujeme vlastní špičkovou surovinu, kterou pak budeme v kuchyni používat. Takže v celé sérii očekávejte jak postupy, jak si zajistit vlastní chilli papričky, tak i kde a co pořídit, a nakonec co s tím. Pálivost máte plně ve svých rukou. Don’t worry, be Hot.

Kde nakupuji já?

Sám jsem vyzkoušely všechny možné cesty, jak si pořídit semínka chilli papriček. Nakonec jsem si sám nejvíce oblíbil e-shop https://www.seminka-chilli.cz/. Jen abyste nebyli zmateni, já s tímto e-shopem nemám nic společného. Oni ani neví, že se tady o nich zmiňuji, takže to není nějaká reklama, je to pouze má zkušenost.

Proč?

No asi to bude proto, že mají skvělý výběr a každý si musí vybrat. Můžete volit papričky podle velikosti rostlin, pálivosti barvy a dalších možností. Můžete si u nich koupit i sazenice, které přijdou vždy perfektně zabalené. Nabídnou vám i dobroty z chilli papriček či základní vybavení.

Navíc musím říct, že semínka od nich mi vždy skvěle klíčí a vždy mi z nich vyrostly přesně ty papričky, které jsem si koupil. Takže má spokojenost je spojena i důvěrou, kterou k nim mám.

Upřímně však přiznávám, že například vybavení jsem si koupil jinde, protože jsem rozhodně chtěl grow box, led osvětlení, vytápění, smart monitorování teploty, a to u nich není. Je tam jen takový základ. To však nepovažuji za vadu, pouze jako vlastnost a pokud někdo začíná s touto žhavou vášní, asi do toho nebude chtít nasypat to co já, jen tak pro radost, že?

Podpora

Pokud se vám moje práce líbí, budu rád za Vaši podporu na kanálu Food fetish na YouTube. Určitě nezapomeňte dát lajk, odběr a případně zvoneček, aby vám žádné video neuteklo. Mě to rozhodně potěší a podpoří to mou další tvorbu.

Kanál YouTube: https://www.youtube.com/@foodfetishcz

Instagram: https://www.instagram.com/foodfetish.cz/

Facebook: https://www.facebook.com/FoodFetishCZ

Můj blog o jídle a vaření: https://www.letemgastrosvetem.cz

Videa v rámci série #Chilli

Máte rádi chilli?

01 Máte rádi chilli? První díl žhavé série #chilli 01

První díl série o chilli papričkách. Prvotní kladenou otázkou je, zda máte rádi chilli. Nicméně i když je vaše odpověď, že ne, tak to vůbec nevadí, protože já se postarám o to, že na konci série bude ano.

Sázení chilli semínek

03 Sázení chilli semínek není žádná atomová věda #chilli 03

Třetí díl série o chilli papričkách, kde se již věnuji i něčemu praktickému a tím je výsev semínek chilli papriček. I když je to velice snadné, je dobré se vyvarovat některým chybám, a hlavně je důležité, pro dodržet některé věci, které pak zaručí výborný vývoj samotných sazenic.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *